Volgens Best General Counsel Award-titelverdediger was 2016 het jaar vol perception biases

De M&A Awards 2016 naderen met rasse schreden. Als M&A-redactie geven we alle genomineerden de kans om op dit pre-podium hun kunsten te laten zien. Corneel Ryde staat vandaag in de schijnwerpers en doet - na zijn overwinning van vorig jaar - opnieuw een worp naar de Best General Counsel Award.

Titelverdediger Corneel Ryde is opnieuw genomineerd voor de Best General Counsel Award. Sinds 2008 zetelt Ryde op de positie van General Counsel bij Intertrust Group. In aanloop naar de M&A Awards 2016 legde de M&A-redactie de awardhouder een aantal vragen voor.  

Aan welke fusies en/of overnames heeft u het afgelopen jaar gewerkt?
"Dit jaar heb ik gewerkt aan de acquisitie van de gecombineerde Elian en SFM Group, in totaal zo’n 600 man met kantoren in 15 landen. Met deze overname was een bedrag gemoeid van 435 miljoen Britse pond, waarbij Intertrust de gecombineerde groep heeft overgenomen van Electra Partners en Elian management."

Wat waren voor u de bijzonderheden?
"De acquisitie betrof belangrijke herinvestering van het management en werd gefinancieerd door onder andere debt (SFA) en equity (Accelerated Bookbuild) – daarnaast waren de gebruikelijke goedkeuring van aandeelhouders en lokale toezichthouders van toepassing."

Hoe heeft u het afgelopen jaar ervaren?
"Voor mij is 2016, het jaar waarin bewezen werd dat het ‘onverwachte’ meer afhangt van hoe je naar dingen kijkt, dan van de waarschijnlijkheid waarmee zich iets kan voordoen. Vraag maar aan de opiniepeilers…" 

Wat verwacht u voor de markt volgend jaar?
"Ik verwacht een voorzetting van 2016 en verdere versterking naarmate het Amerikaanse presidentschap en de Brexit duidelijkere vormen beginnen te krijgen."
  


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Vergroot uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen