Belgische uitzender koopt vier bedrijven

In Nederland vielen FID en BIS People ten prooi aan de koopwoede.

De Belgische uitzender House of HR is opnieuw op het overnamepad gegaan, zowel in Frankrijk, Duitsland als Nederland. De West-Vlaamse uitzendgroep heeft vier bijkomende bedrijven ingelijfd, zo maakte ze vrijdag bekend. Zo staat de teller van House of HR voor dit jaar al op dertien overnames. 

In Frankrijk kocht House of HR het bedrijf StaffMe. Dat biedt een digitaal platform aan om bedrijven te verbinden met jobstudenten en freelancers. StaffMe zal "een strategische alliantie" aangaan met Nowjobs, een gelijkaardig platform van House of HR zelf. 

Daarnaast lijfde de uitzendgroep het Duitse aanwervingsbureau voor artsen LD Personalvermittlung in. Dat wijst artsen toe aan ziekenhuizen om er de zorg te verzekeren en pieken op te vangen. LD Personalvermittlung zal nauw gaan samenwerken met avanti, een andere speler op de Duitse rekruteringsmarkt gespecialiseerd in gezondheidszorg die House of HR vorig jaar al overnam. 

Via de Nederlandse dochter Covebo deed de recruiter voorts nog twee overnames: het uitzendbureau FID actief in de sectoren van afvalverwerking, recycling en landschapsarchitectuur, en Bis People, gespecialiseerd in onder andere flexwerk en de bouwsector. De vier overgenomen bedrijven waren vorig jaar goed voor een omzet van samen ruim 63 miljoen euro. Financiële details over de deals zijn niet bekendgemaakt.
 

 

Gerelateerde artikelen