Belgische overname van facilitaire dienstverlener aangekondigd

Laatst gewijzigd: 09 november 2023 10:47
Belgische marktleider in huishouddiensten Glowi neemt Nederlandse Blue Groep over.

De Belgische facilitaire dienstverlener Glowi – dat de slogan heeft ‘Glowi laat jouw wereld stralen’ – kondigt de overname aan van het Rijswijkse bedrijf Blue Groep. Glowi is met 10.500 medewerkers, 65.000 klanten en een verwachte omzet van 285 miljoen euro in 2023 marktleider in huishouddiensten in België.

Blue Groep is leverancier van een breed scala aan facilitaire diensten en personeelsoplossingen met een sterke aanwezigheid in het grootstedelijk gebied van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Blue Groep heeft in totaal meer dan 300 medewerkers, waarvan 90 vaste medewerkers. Het bedrijf kende vorig jaar een sterke omzetgroei en verwacht voor 2023 een omzet van 22 miljoen euro. Met deze overname zet Glowi voor het eerst een stap over de grens en maakt het haar internationale groeiambities bekend. Sinds de instap van BNP Paribas Fortis in februari 2021 is dit de zesde overname van Glowi.

Glowi zet sterk in op een buy & build verhaal. In september 2023 nam Glowi CaptainWork over, een innoverende speler in employer branding, werving en selectie. Recent maakte Glowi haar intentie bekend om dienstenchequebedrijf Easy Life over te nemen, waarmee het met 15.000 medewerkers de grootste private werkgever van Vlaanderen wordt. Sinds de instap van BNP Paribas Fortis Private Equity in februari 2021, is dit al de zesde overname. “In het kader van onze actieve buy & build strategie die we volop aan het uitrollen zijn, staan er nog verschillende overnames gepland”, zegt Jo Mellemans, voorzitter van de raad van bestuur van Glowi.

“De overname past in onze uitbreiding van diensten en de internationalisatie die we ambiëren”, zegt CEO van Glowi Hannah Spaepen. “Met deze stap halen we een bedrijf erbij dat enerzijds onze waarden en ondernemerschap deelt en anderzijds een uniek klantenportfolio heeft: een zeldzame combinatie van private en semipublieke klanten.”

Gerelateerde artikelen