Belgische kaasproducent mag Goudkuipje smeerkaas kopen

Verkoop Koninklijke ERU door St. Paul is geen verstoring van de markt.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische kaasproducent St. Paul. Die overname werd in april aangekondigd. Volgens de ACM wordt de concurrentie door de overname niet verstoord.

Vorige maand meldde de Belgische kaasfabrikant zich bij ERU voor een overname. Sindsdien heeft de ACM de zaak tegen het licht gehouden en goedgekeurd.

Het in Woerden gevestigde ERU bestaat dit jaar 200 jaar en maakt verschillende smeerkazen en plakken cheddar en andere kaassoorten. St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in Belgiƫ. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen.

Volgens de bedrijven ontstaat door de overname een marktleider rond een “breed scala aan smeltkaasbereidingen” en wordt St. Paul de grootste smeltkaasproducent van de Benelux. FinanciĆ«le details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen