Belgisch energiebedrijf neemt Fries familiebedrijf over

Laatst gewijzigd: 08 oktober 2023 15:19
Future Fuels heeft furore gemaakt met duurzame Blauwe Diesel.

Comfort Energy Group, één van de grootste brandstoffenverdelers van België, neemt een meerderheidsbelang van tachtig procent in het Friese familiebedrijf Future Fuels. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Het bedrijf in Friesland is producent en verdeler van zogenaamde Blauwe Diesel. Dat is een duurzame brandstof op basis van afval en restoliën, zoals frituurvet, die behandeld wordt met waterstof. Blauwe Diesel vermindert de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof ten opzichte van klassieke diesel.

Comfort Energy Group is een bedrijvengroep onder het Belgische investeringsplatform Hasco Invest. Het bedrijf denkt deze brandstof ook te kunnen slijten in België.

“Door dit partnership zijn we uitstekend gepositioneerd om tegemoet te komen aan de noodzakelijke en groeiende vraag naar duurzame, vloeibare brandstoffen”, aldus Tom Lambert, CEO van Comfort Energy Group. “Blauwe Diesel biedt bedrijven nu al de mogelijkheid om stapsgewijs te verduurzamen, want het is meteen beschikbaar én betaalbaar

Gerelateerde artikelen