Belgisch Van Marcke neemt belang in Sanitairwinkel

Het Belgische familiebedrijf Van Marcke heeft een belang genomen in het Nederlandse Sanitairwinkel.

Dat melden beide bedrijven maandag. Sanitairwinkel zal zelfstandig en onafhankelijk blijven opereren onder het huidige management. Hoe groot het belang van Van Marcke is, is niet bekend gemaakt. "De aandelen zijn nu in handen van Van Marcke, Erik en ik", zegt directeur en mede-oprichter van Sanitairwinkel Rob van Laarhoven tegenover Mena.nl. "Hoe die verdeling is willen we niet bekend maken." 

Sanitairwinkel is een zogeheten omnichannel retailer die actief is op de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Het bedrijf is opgericht in 2007 door de broers Rob en Erik van Laarhoven en beschikt naar eigen zeggen over het grootste online assortiment sanitairproducten. Daarnaast heeft Sanitairwinkel zeven fysieke winkels, waarvan vijf in Nederland en twee in België. Het bedrijf telt 110 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van 34 miljoen euro.

Strategische samenwerking

Volgens Van Laarhoven doet Sanitairwinkel al sinds 2010 zaken met Van Marcke, een gespecialiseerde groothandel in de distributie van badkamers, keukens, verwarmingsinstallaties en sanitair. Op de korte termijn zal er weinig te merken zijn van het belang van Van Marcke. "Het is een strategische samenwerking voor de lange termijn. Van Marcke is een grote en sterke partij en actief in zelfde markt. Zij kunnen ervoor zorgen dat internationaal deuren makkelijker voor ons opengaan", aldus Van Laarhoven.

Ook snellere leveringstijden spelen een rol. "Op dit moment bouwt Van Marcke een distributiecentrum op de grens van België en Frankrijk waar wij in de toekomst gebruik van kunnen maken. Als we nu iets naar Frankrijk vervoeren, moeten we een vrachtwagen vanuit Rosmalen sturen, dat kan zo goedkoper."

Andersom wil Van Marcke gebruik maken van het businessmodel van Sanitairwinkel. "Zij geloven in onze omnichannel-strategie om zowel met winkels als online, maar in de toekomst ook via social media en mobiel onze producten te verkopen."

Gerelateerde artikelen