Belgisch sportbedrijf koopt Seppworks uit Doetinchem

Het miljoenenbedrijf Golazo heeft al vier bedrijven in Nederland.

Seppworks uit Doetinchem wordt overgenomen door Golazo, een Belgisch sportbedrijf dat in Nederland bekend is van de NN Marathon Rotterdam. Het Nederlandse bedrijf, dat vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven ontwikkelt, blijft onafhankelijk opereren, maar binnen de Golazo Groep. “Zo realiseren we de groei die ik voor ogen heb en is de toekomst van mijn bedrijf veiliggesteld. En dat voelt heel goed”, zegt Niek Reijmer, directeur van Seppworks. 

“De keuze om Seppworks over te laten nemen ging natuurlijk niet over één nacht ijs. Golazo wil zich internationaal verbreden en benaderde mij. In de praktijk verandert er bijna niets. Onze naam blijft Seppworks en we zitten prima in ons pand in Doetinchem. Ook voor onze klanten en leveranciers verandert er niets.”

Golazo boekte in 2022 een omzet van ruim 120 miljoen euro. Het bedrijf is al langer actief in Nederland. Het telt hier vier onderdelen: Golazo Sports (Rotterdam), Triple Double (Eindhoven), Arko Sports Media (Nieuwegein) en Peak4 (Amsterdam).

Seppworks wordt een onderdeel van een klein bedrijfscluster waarmee Golazo actief is op de markt van fysiek, mentaal en sociaal welbevinden op het werk. Dat onderdeel wordt samen met Nederlandse Peak4 uitgebouwd tot een bedrijfsdivisie die gezondheidsprogramma’s levert aan zo'n 100 multinationals en bedrijven in binnen- en buitenland. 

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen