Belg neemt beursgenoteerde Amerikaan over voor 155 miljoen

Cegeka heeft driekwart van de aandelen CTG in handen.

De Belgische IT-speler Cegeka neemt het Amerikaanse CTG (Computer Task Group) over voor 170 miljoen dollar, omgerekend bijna 155 miljoen euro. Cegeka heeft bijna 74 procent van de aandelen van CTG in handen.

CTG haalde vorig jaar een omzet van 325 miljoen dollar, zo’n 296 miljoen euro. Het Amerikaanse bedrijf zal door de deal verdwijnen van de beurs.

Cetega is vertegenwoordig in tal van landen actief. In Nederland telt het IT-bedrijf vestigingen in Eindhoven, Groningen, Veenendaal, Utrecht en Zoetermeer.

Dankzij de overname van CTG komt de jaaromzet van Cegeka in 2024 fors boven de één miljard euro uit. Cegeka gaat uit van een jaaromzet van 1,4 miljard euro in 2024, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2021. Cegeka wordt een organisatie met ruim 9.000 werknemers verspreid over achttien verschillende landen.

Cegeka krijgt met name in Noord-Amerika, India en Colombia een sterkere positie. CTG is niet aanwezig in Nederland, maar in België noteert de Amerikaan een omzet van ruim 50 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen