Belg koopt Stegeman van Mexicaanse eigenaar

Vleesverwerker Stegeman komt in Belgische handen. De Mexicaanse eigenaar Sigma Alimentos heeft een deal gesloten over de verkoop van zijn activiteiten in Belgiƫ en Nederland aan de Ter Beke Groep.

Met de voorgenomen deal gaan nu in totaal zes fabrieken, waaronder één Nederlandse, over naar Ter Beke. 

Als de overname rond is, dragen de nieuwe onderdelen naar verwachting 270 miljoen euro bij aan de omzet van Ter Beke. Toezichthouders moeten nog instemmen met de deal. Over financiële details van de deal is niets bekendgemaakt.

Onder deze deal valt ook de Overijsselse verkoper van droge worst, grillworst en andere vleeswaren. De Belgische neemt die onderdelen over voor een nog onbekend bedrag.

Stegeman wisselde in zijn geschiedenis al vaak van eigenaar. Tussen de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw werkte het bedrijf samen met de Brabantse vleesverwerker Hendrix, die de slacht verzorgde. Samen gingen de bedrijven op in de voedingsmiddelendivisie van British Petroleum.

In 2008 belandde het bedrijf in handen van het Spaanse voedingsmiddelenconcern Campofrio, dat zelf werd overgenomen door Sigma. Dat laatste bedrijf verkoopt Stegeman nu samen met het Belgische Imperial, omdat dit beter zou zijn voor de winstgevendheid. 

 

Gerelateerde artikelen