Beleggingsapp Bux haalt €10,6 miljoen op

Het gaat goed met het Nederlandse fintechbedrijf Bux.

Een club onder leiding van Holtzbrinck Ventures heeft 10,4 miljoen euro geinvesteerd in de vierde financieringsronde van de Amsterdamse startup Bux. Holtzbrinck investeerde eerder in in bedrijven als Zalando, Flixbus en HelloFresh. 

Daarnaast participeren in deze ronde onder andere fintechfonds Velocity Capital, Arthur Kosten, voormalig CMO van Booking.com, Thierry Schaap, mede oprichter van BinckBank en Adriaan Mol, oprichter van payment service provider Mollie.

Drie jaar na de lancering heeft Bux 1,2 miljoen gebruikers en is het actief in acht Europese landen. Bux is een beleggingsapp waarmee gebruikers op toegankelijke wijze kunnen beleggen op de aandelenbeurzen. Dat kan met nepgeld en met echt geld. 60% van de gebruikers is jonger dan 34 jaar en 79% heeft weinig tot geen ervaring met de beurs.

“Met BUX hebben we de toegang tot de beurs net zo makkelijk gemaakt als een film kijken op Netflix," zegt Nick Bortot, oprichter en CEO, in het persbericht. "We zien echter dat andere producten in de financiële wereld, zoals lange termijn beleggen, nog steeds niet aansluiten op de behoeften van met name jongeren. Dat gaan we veranderen. We hebben de ambitie om in 2020 dé Europese one-stop shop te zijn voor alles rondom de beurs en beleggen. We bieden straks meerdere apps die aan ieders wens tegemoet komen."

In 2018 wil Bux een een beleggingsapp lanceren, die– in tegenstelling tot de huidige beursapp – gericht is op de middellange en lange termijn. Daarnaast leeft onder gebruikers een sterke vraag naar een app waarmee eenvoudig in bitcoin en andere cryptovaluta gehandeld kan worden. Bux wil in 2018 ook met een app in die behoefte voorzien. 

BUX is opgericht door Nick Bortot, ex-bestuurder van BinckBank; Robbert Bos, ex-Spil Games; Egbert Pronk, ex-VDM en Joost van de Wijgerd, ex-eBuddy en opereert vanuit de Spuistraat in Amsterdam. 

Gerelateerde artikelen