Beleggingsapp BOTS haalt EUR 13 miljoen funding op

Beleggingsapp BOTS sluit haar Serie A ronde af met EUR 13 miljoen funding van de Amsterdamse venture capitalist Airbridge Equity Partners en een groep informele investeerders. 

BOTS, dat sinds haar launch 14 maanden geleden zeer snel groeide, heeft sinds haar oprichting in 2018 in totaal EUR 25 miljoen opgehaald bij investeerders.

BOTS is een technologiebedrijf en platform met een app die het voor iedereen mogelijk maakt om vanaf €50 te handelen in cryptocurrency. BOTS is in mei 2020 gelanceerd en heeft meer dan 200.000 gebruikers in 18 landen. BOTS maakt gebruik van geautomatiseerde handelsstrategieën om snel en zonder kennis te beleggen in cryptocurrency. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Michiel Stokman (CEO), Colin Groos (CCO) en Stefan Bijen (CTO). BOTS heeft meer dan 70 werknemers in 5 landen. 

Er staan inmiddels meer dan 250 bots op het platform. Deze bots handelen vooralsnog alleen in cryptovaluta. BOTS verwacht nog dit jaar andere type assets aan te bieden.

Airbridge Equity Partners (AEP) is 2017 opgericht en richt zich op groeifinanciering van technologie gedreven scale-ups in Europa. AEP investeert in zowel B2B als B2C en heeft investeringen in Nederland (o.a. Knowingo+, ChannelEngine, DAN.com, Doppio, Wonderkind, Join Marketing & Roam.ai), Verenigd Koninkrijk (Vintage Cashcow, UENI, Tifosy), Duitsland (AX-Semantics, TravelCircus, Moebel24), Italië (Data Appeal), Polen (Survicate.com) en Tsjechië (Smartlook). 
 

Gerelateerde artikelen