Beleggers halen Citrix Software van de beurs

Softwarebedrijf Citrix wordt overgenomen door Elliot Management en Vista Equity voor 13 miljard dollar. Daarmee verdwijnt het bekende technologiebedrijf van de Nasdaq. 

Dit meldt de Financial Times. Het zou de eerste buy-out van 2022 zijn met een waarde van meer dan 10 miljard. De deal volgt na een jaar waarin een record van 1,1 biljoen dollar aan private equity-overnames werd bereikt.

De deal zou een van de grootste tech-buy-outs ooit zijn. Geruchten over de overname waren er al eind vorig jaar. Citrix is een bekende softwareleverancier die onder andere een rol speelt bij thuiswerken en profiteerde van de coronapandemie. Maar het bedrijf kon niet snel genoeg de overstap maken naar externe cloudopslag en een op abonnementen gebaseerd bedrijfsmodel, aldus de Financial Times. 

In oktober trad CEO David Henshall wegens opeenvolgende kwartalen van niet gehaalde verkoopdoelstellingen. Citrix nam vorig jaar het softwarebedrijf Wrike over voor 2,3 miljard dollar. Dit bedrijf ondersteunt samenwerking op de werkplek. 

Vista heeft een beheerd vermogen van 86 miljard dollar. Het is een van de meest actieve investeerders in de private equity-sector in software-buyouts. Deze investeerder heeft voor dit jaar al ongeveer negen deals aangekondigd.

Gerelateerde artikelen