Belangenbehartigers VBO en Vastgoedpro fuseren

Volgend jaar zomer start de combinatie onder een nieuwe naam.

Branchevereniging VBO en beroepsvereniging Vastgoedpro gaan als één nieuwe organisatie verder. Beide verenigingen hebben daarover een convenant ondertekent. Het duo wil door de fusie aangrenzende beroepsgroepen de mogelijkheid bieden om aan te sluiten, een meer integrale aanpak te realiseren binnen de vastgoedketen en een solide basis te leggen voor gezamenlijke groei.

Bij akkoord van die leden streven VBO en Vastgoedpro ernaar om in de zomer van 2025 officieel te starten onder een nader te bepalen nieuwe naam.

Vastgoedpro bestaat sinds 2009. De beroepsvereniging is ontstaan uit een fusie tussen Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) en Register van Vastgoed Taxateurs (RVT).

VBO werd in 1985 opgericht als Stichting Belangenbehartiging Bemiddelaars Onroerend Goed (SBBO). Een jaar later werd de stichting omgezet naar Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) en in 2009 volgde een nieuwe naamswijziging met VBO Makelaar. Sinds een paar jaar opereert de branchevereniging onder de naam VBO, dat inmiddels zo’n 1400 leden heeft bestaande uit makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars.

Gerelateerde artikelen