Bedrijf dat deepfake ontmaskert haalt 1,3 miljoen op

DuckDuckGoose werkt voor banken, overheden en Defensie in de VS.

De tech-startup DuckDuckGoose heeft 1,3 miljoen euro opgehaald in haar eerste investeringsronde. DuckDuckGoose is als voormalige start-up van de TU Delft uitgegroeid tot een wereldwijde pionier in het ontwikkelen van detectiesoftware om deepfakebeelden en -spraak te ontmaskeren. Juist nu deepfakefraude een steeds groter issue is voor bedrijven, stappen investeerders graag in om het bedrijf te laten groeien.

Afgelopen week werd de overeenkomst getekend door het impact investeringsfonds SI3 van Shaping Impact Group en Ctrl+Alt+Invest, die samen één miljoen in de startup steken. Eerder dit jaar stapten al Aruma Ventures, Graduate Entrepeneur en Kwetter in voor gezamenlijk drie ton.

De startup werkt voor banken en verzekeraars wereldwijd en ook onze eigen Tweede Kamer om mogelijke gemanipuleerde beelden van Kamerleden te onderzoeken. Daarnaast is het Nederlands Forensisch Instituut vaste opdrachtgever en doen internationale veiligheidsdiensten en het Amerikaanse ministerie van Defensie regelmatig een beroep op de deepfakespeurders.

“We zijn heel blij dat investeerders de mogelijkheden zien van onze software”, stelt CEO Parya Lotfi van DuckDuckGoose. “Bankfraude, sextortion, opruiing, maatschappelijke polarisatie. Wie kwade bedoelingen heeft, kan met deepfakebeelden veel schade aanrichten. Maar met onze software kun je deepfakes ontmaskeren.”

Gerelateerde artikelen