BCS koopt softwarebedrijven MediSoft en Tasper

Dubbelslag voor leverancier HRM- & Salarisadministratie-software.

HRM & Salarisadministratie softwareleverancier BCS HR Group heeft met steun van software-investeerder Main Capital Partners twee Nederlandse softwarebedrijven, Tasper en MediSoft, overgenomen. Dit zijn de tweede en derde add-on acquisities sinds de investering van Main Capital Partners in april 2022. 

Door de twee bedrijven over te nemen breidt BCS hun marktpositie binnen de Benelux regio uit. De markt voor Human Capital Management groeit, met diverse consolidatiemogelijkheden. BCS HR groep heeft ca. 150 medewerkers na de overnames.

BCS levert HRM- en salarisadministratie systemen en diensten aan grotere MKB’s in Nederland. Het bedrijf, opgericht in 1978, is uitgegroeid tot een van de grootse salarisverwerkingsbedrijven van Nederland. 

MediSoft en Tasper bieden beide complementaire oplossingen aan het productportfolio van BCS. De oplossingen van MediSoft omvatten onder meer verzuimdossierbeheer en registratie, casemanagement en re-integratie-trajecten. Met de combinatie van MediSoft kan BCS een sterke end-to-end afwezigheidsbeheeroplossing bieden, die momenteel wordt gebruikt door bedrijven en zorgorganisaties. Aangezien BCS momenteel beperkt aanwezig is in deze markten zal het klantenbestand worden uitgebreid, wat zal leiden tot extra groeimogelijkheden. Dit meldt Main Capital Partners in een persbericht.

Het MediSoft platform is volgens ditzelfde bericht een moderne oplossing die zowel het MKB-segment als grote bedrijven kan ondersteunen. De sterke aanwezigheid van BCS op de MKB-markt zal MediSoft in staat stellen deze markt te betreden. MediSoft is goed gepositioneerd om bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van het welzijn van werknemers. Door de uitbreiding van het productaanbod met complementaire oplossing zoals die van MediSoft, kan BCS volwaardige en betere pakketten blijven aanbieden. 
 

Gerelateerde artikelen