BC Partners koopt Synthon

Internationaal PE-fonds koopt fabrikant van generieke geneesmiddelen Synthon uit Nijmegen.

Een mooie deal voor De Brauw en het private equity team van NautaDutilh in samenwerking met Latham & Watkins. De laatstgenoemende kantoorcombinatie stond het grote internationale fonds BC Partners bij bij de aankoop van Synthon B.V. Het bedrijf uit Nijmegen maakt kwalitatief hoogstaande generieke medicijnen, met de focus op "small molecule generics". Technisch lastig spul, maar wel veelgebruikt in de behandeling van ondermeer depressie, verschillende vormen van kanker en allerlei allergiën. Het is een flink bedrijf: met 1600 werknemers verspreid over negen locaties die 200 afnemers in 100 landen bedienen. 

Oprichter Jacques Lemmens blijft bij het bedrijf betrokken. Het kapitaal van BC Partners gaat vooral gebruikt worden om de "pipeline" van de ontwikkeling en distributie van medicijnen te versterken en om naar nieuwe markten uit te breiden.  

Het team van NautaDutilh bestaat uit Joost den Engelsman, Olaf Baks and Annet Vis (Corporate M&A); Joost Kloosterman and Erik Poorthuis (W&I); Wijnand Bossenbroek, Jules van de Winckel, Florine Kuipéri (Corporate Notarial); David Vietor, Linda Tomassen and Eefke Janssen (Finance); Edward Rijnhout and Sjuul Jentjens (Tax). Naast Latham & Watkins vinden we ook PwC in het aankoopteam. 

Als M&A-advocaat van Synthon trad Arne Grimme op van De Brauw Blackstone Westbroek. Het team van De Brauw bestond verder uit Yi Duan, Lindie Foord, Annelieke Anbeek en Thyla Fontein. Daarnaast was De Brauw ook zeer nauw betrokken op verschillende andere gebieden, waaronder de carve-out, tax, employment, real estate, IP en competition. Henk van Ravenhorst tekende voor tax, Mark Rebergen voor Corporate / Real estate, Barbara Kloppert vinden we bij Employment, Oscar Lamme bij IP en Bart de Rijke zien we terug bij Competition. De Brauw leverde bovendien nog de advocaat voor het management, Lennard Keijzer

Bruno Jelgerhuis Swildens van EY leverde het advies. 

 

Gerelateerde artikelen