BB Capital neemt belang in de Rolf groep

BB Capital Investments is voornemens een meerderheidsbelang in de Rolf groep te nemen.

De totaalleverancier van producten en dienstverlening voor het onderwijs en de kinderopvang zal de investering en expertise van de Haagse investeringsmaatschappij gebruiken om hun toonaangevende marktpositie verder uit te bouwen.

De Rolf groep is opgericht in 1906 en sinds de jaren zeventig uitgegroeid van kleuterschoolleverancier tot een platform met totaaloplossingen voor kinderopvang en onderwijs. De organisatie biedt ontwikkelingsmateriaal, leermiddelen, meubilair, AV & IT hardware, ICT dienstverlening en onderwijsadvies.

Susan van Koeveringe, Managing Partner en oprichter van BB Capital: “BB Capital heeft op basis van megatrends in de economie en maatschappij drie sectoren geïdentificeerd waarbinnen wij investeringen concentreren. De Rolf groep sluit naadloos aan bij twee van onze thema’s, namelijk “Een leven lang leren” en “De digitaliserende economie”. Wij zien dat de Rolf groep binnen het Nederlandse onderwijs een sterk merk, een unieke set van oplossingen en een uitgebreid klantnetwerk van scholen en kinderdagverblijven heeft opgebouwd. De Rolf groep is een betrouwbare partner van scholen en kinderdagverblijven, wat ook terugkomt in de hoge klanttevredenheid. Met onze kennis en kunde dragen we graag bij aan de verdere nationale en internationale groei van de Rolf groep.”

De partijen verwachten de transactie begin derde kwartaal van 2024 te kunnen afronden.

Over BB Capital Investments
BB Capital Investments is een in Den Haag gevestigde investeringsmaatschappij. BB Capital Investments heeft meer dan vijftien jaar ervaring en richt zich met haar direct investments afdeling op private investeringen in groeiende Nederlandse MKB ondernemingen met een internationale focus in de sectoren zorg, onderwijs, IT en zakelijke dienstverlening. BB Capital beheert de private markets portefeuille van meer dan 180 investeerders met een vermogen van meer dan 200 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen