BB Capital geeft specialist in reizigersbescherming kapitaalinjectie

BB Capital heeft een belang genomen in de Travel Health Group (THG), het moederbedrijf van diverse anti-insectenproducten. Dat deelde de Haagse investeringsmaatschappij dinsdag mee in een persbericht.

Het in Almere gevestigde THG krijgt met de investering de mogelijkheid om haar positie als marktleider in anti-insectensprays en zalven en gezondheidsbescherming verder uit te bouwen. Over de hoogte van de investering doen beide partijen geen uitspraak. 

Deet en klamboes
Met BB Capital aan dek moet de omzet van ongeveer 10 miljoen in de komende vier jaar verdubbeld worden. Onder meer door het uitbreiden van de buitenlandse activiteiten. THG verkoopt met haar labels Tropicare en Care Plus een breed scala aan beschermingsproducten voor reizigers. Het meest bekend zijn de Deet anti-insectenproducten en de geïmpregneerde klamboes tegen malaria en andere infectieziekten. 

"Met de participatie van BB Capital hebben wij de ruimte om onze internationale groeistrategie verder uit te rollen", zegt topman Arnoud Aalbersberg van de Travel Health Group. "De producten van Care Plus zijn in heel Europa te koop via een uitgebreid retailnetwerk en in een internationale webshop." Het personeelsbestand van het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid naar 16 werknemers. 

Investeringsportefeuille
De Haagse investeringsmaatschappij BB Capital participeert in groeiende Nederlandse MKB-ondernemingen uit diverse sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening. Naast THG heeft het private-equityhuis onder meer online retailer Drogisterij.net en The Net Company, een verhuurder van computeroplossingen, in de investeringsportefeuille.
 

Gerelateerde artikelen