Bayer heeft meer tijd nodig voor overname Monsanto

Het Duitse chemieconcern Bayer denkt dat de overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto meer tijd in beslag zal nemen dan eerder gedacht. Bayer denkt dat de transactie ergens begin volgend jaar afgerond kan worden, terwijl eerder werd gerekend op eind dit jaar.

Het bedrijf heeft een verzoek ingediend bij de Europese Commissie om een deadline voor het onderzoek naar de overname te verlengen tot 22 januari 2018. De commissie liet in augustus weten bezwaren te zien in de deal vanwege mogelijke verstoringen op de markt voor onder meer pesticiden en zaden.

Bayer en Monsanto hebben al verschillende concessies voorgesteld om de bezwaren weg te nemen. Door het onderzoek langer te laten duren, kunnen de partijen langer nadenken over extra stappen om alsnog goedkeuring te krijgen.

Bayer betaalt 66 miljard dollar voor de overname, waarmee het grootste zaden- en bestrijdingsmiddelenbedrijf ter wereld zou worden gecreëerd. Inmiddels heeft meer dan een derde van de ongeveer dertig toezichthouders die wereldwijd moeten instemmen met de deal groen licht gegeven, aldus Bayer.

(ANP)

Gerelateerde artikelen