Battolyser Systems haalt dertig miljoen euro op in Serie A-ronde

De technologie van Battolyser Systems maakt efficiënte groene waterstofproductie mogelijk.

Foto: Jet van Schie

Battolyser Systems, ontwikkelaar van de enige elektrolyser met ingebouwde batterijfunctionaliteit, heeft dertig miljoen euro opgehaald via een Serie A-financieringsronde. Investeerders zijn Global Cleantech Capital, Innovation Industries en Invest-NL.

Met deze financiering wil het bedrijf zijn productie opschalen en in 2025 een nieuwe generatie elektrolysers op de markt brengen. Deze technologie maakt efficiënte groene waterstofproductie mogelijk en helpt het elektriciteitsnet te ontlasten. De nieuwe Battolyser-modules van 2,5 MW en 5 MW zijn eenvoudig te installeren.

De financiering bouwt voort op een eerdere investering van veertig miljoen euro door de Europese Investeringsbank. Dit zal bijdragen aan de bouw van een grote productiefaciliteit in het Rotterdamse havengebied, het waterstof-centrum van Europa.

CEO Mattijs Slee benadrukt de groei van een succesvolle pilot naar een demonstratiemodel op grotere schaal. Investeerders zijn enthousiast over de potentie van Battolyser om de energietransitie te versnellen en de waterstofmarkt te transformeren.

Gerelateerde artikelen