Bastiaan Vaandrager optimistisch over 2018

Het onderzoek voor de M&A Awards sloot eerder deze maand. Naast de vragen over welke deals, adviseurs, investeerders, corporates en bedrijven dit jaar een Award verdienen, stelt de redactie drie vragen aan een expert over de ontwikkelingen op de markt.

Naam: Bastiaan Vaandrager
Werkt bij: Rothschild
Studie: Master in fiscaal recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Wat zijn voor u recente hoogte- en dieptepunten in M&A, corporate finance en private equity in 2017?
“2017 was een bijzonder jaar; historische geopolitieke ontwikkelingen en onzekerheid (Brexit, Trump, Noord Korea, Midden Oosten, Europese verkiezingen) waren geen langdurige domper voor de positieve stemming op de kapitaalmarkt. Ruim voorradig en aantrekkelijk geprijsd vreemd en eigen vermogen blijft sterke volumes in M&A, IPO’s en financiering aanjagen.

Bij welke aansprekende deals bent u dit jaar zelf betrokken (geweest)?
Voor Rothschild in Nederland was 2017 een uitstekend jaar. We hebben al onze productgroepen uitgebreid kunnen inzetten: M&A, equity en debt advisory. Opmerkelijke deals waren oa: aankoop Mobileye voor Intel, publiek bod Refresco door PAI, Shell verkoop belang Woodside Petroleum, verkoop Hans Anders, verkoop Bosal Sekura en US Aftermarkt, verkoop belangen in ABNAMRO voor NLFI en Philips Lighting voor Philips en verschillende belangrijke debt refinancings.

Wordt het een beter jaar of niet en waarom?
Voor 2018 zijn we optimistisch – economische vooruitzichten in continentaal Europa blijven positief en corporates en sponsors zijn gemotiveerd en ambitieus om strategische stappen te zetten.”

—–

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen