Basic-Fit neemt Spaanse fitnesscentra over in Spanje

De Duitse RSG Group doet alle 47 clubs over aan de Nederlandse koper.

Fitnessexploitant Basic-Fit neemt de 47 fitnessclubs over van RSG Spanje. De deal is gesloten met RSG, een grote Europese fitnesspartij. De 42 McFIT-clubs en alle vijf Holmes Place-clubs in Spanje worden omgevormd tot fitnesscentra van Basic-Fit.

De koopsom is niet bekendgemaakt, maar Basic-Fit heeft wel gezegd 110 miljoen aan krediet te hebben gekregen van een aantal banken. Dit is onderdeel van een kredietfaciliteit van 150 miljoen euro. In 2022 rapporteerde RSG Spanje een omzet van 39 miljoen euro.

Dat Basic-Fit op zoek was naar overnames was al langer bekend. Twee jaar geleden haalde het bedrijf ruim 300 miljoen euro op met de uitgifte van converteerbare obligaties.

Basic-Fit gaat ervan uit dat de overgenomen clubs over drie jaar dertig procent ROI zullen opleveren. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Spaanse mededingingsautoriteit. De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond.

Basic-Fit is sinds 2009 actief in Spanje, waar het reeds 140 sportclubs exploiteert. RSG trekt zich volledig terug uit Spanje.

Gerelateerde artikelen