Bas Brouwers nieuwe CFO Rabobank

Rabobank heeft een nieuwe financieel directeur en een nieuwe risicodirecteur gevonden. De raad van commissarissen wil Bas Brouwers benoemen tot financiële man bij de bank, Carin Gorter wordt verantwoordelijk voor het risicobeleid. Samen volgen ze Bert Bruggink op, de financieel directeur die eind dit jaar vertrekt.
Bas Brouwers (1972) is nu nog financieel directeur van ING Nederland. De bedrijfseconoom en registeraccountant werkte eerder bij KPMG en ging in 1998 aan de slag bij ING.
Carin Gorter (1963) heeft ook veel ervaring in de top van het bankwezen. Ze was eerder al eens in dienst van Rabobank en werkte in verschillende functies voor ABN AMRO. Sinds 2008 vervult Gorter een aantal commissariaten in de financiële sector, onder meer bij de ING Groep. Die functie heeft ze inmiddels neergelegd, liet ING vrijdag weten.
Volgens Wout Dekker, de voorzitter van de raad van commissarissen, haalt Rabobank met Brouwers en Gorter ,,twee bestuurders in huis van het kaliber dat noodzakelijk is om onze ambitie als coöperatieve klantgerichte bank waar te maken”.
De benoemingen worden nog ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders. Ook mag de ondernemingsraad van de bank nog advies uitbrengen.
De vertrekkende Bruggink is al sinds 2004 de hoogste financiële baas bij Rabobank. Daarmee is Bruggink verreweg het langstzittende bestuurslid van de bank. Hij zat al op het pluche toen de financiële crisis uitbrak in het najaar van 2008. Ook maakte Bruggink de Libor-affaire mee. Vanwege deze fraude met rentetarieven moest Rabobank in 2013 in totaal 774 miljoen euro betalen aan autoriteiten in binnen- en buitenland.
 
(ANP) 
Gerelateerde artikelen