Bas Boris Visser (Clifford Chance) overleden

Advocatenkantoor Clifford Chance meldt dat partner Bas Boris Visser onverwachts is overleden.

Een triest bericht heeft ons bereikt op deze maandagochtend 9 september 2024: Bas Boris Visser (1967-2024) is onverwachts overleden, zo meldt zijn kantoor Clifford Chance. Visser was een gerespecteerd M&A-advocaat, gespecialiseerd in de financiële sector.

‘Wij zijn nog steeds kapot van het plotselinge en onverwachte overlijden van onze geliefde vriend, mentor en partner Bas Boris Visser’, schrijft Clifford Chance in een bericht op LinkedIn.

Bas Boris Visser werkte sinds 2001 bij Clifford Chance, waarvan 21 jaar als partner en acht jaar als Managing Partner van het kantoor in Amsterdam. Sinds 2015 was hij de eerste Global Head of Innovation and Business Change van het kantoor. In deze rol stimuleerde Bas Boris nieuwe juridische dienstverlening en inkomsten-genererende modellen voor het kantoor.

Een aantal noemenswaardige transacties waar hij aan werkte voor De Nederlandsche Bank waren de nationalisatie van SNS Reaal N.V. en de overname van de Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten van Fortis (waaronder ABN AMRO Bank). Ook trad hij op voor een internationale bank bij de afwikkeling van de swapportefeuille met bouwcorporatie Vestia.

‘Bas Boris was een fantastische advocaat, een visionair en een inspirerende leider, met het unieke vermogen om mensen bij elkaar te brengen. In elke rol die hij vervulde, bracht hij zijn aanstekelijke passie samen met zijn sterke gevoel voor integriteit, vriendelijkheid en plezier. Wij zullen het nooit vergeten en zijn eeuwig dankbaar. Onze gedachten zijn bij de familie en dierbaren van Bas Boris’, besluit Clifford Chance het droevige bericht.

Gerelateerde artikelen