Bart-Adriaan de Ruijter treedt toe als partner bij CMS

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:35
"Rising star" Bart-Adriaan de Ruijter moet Corporate Litigation-praktijk binnen CMS naar een hoger niveau brengen.

Advocaat Bart-Adriaan de Ruijter zal op 1 oktober 2020 toetreden als partner bij CMS. Zijn komst levert een grote bijdrage aan de verdere groei en ontwikkeling van de nationale én internationale Corporate Litigation-praktijk binnen CMS. Bart-Adriaan is afkomstig van Kennedy Van der Laan. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in corporate en commercial litigation.

Nationale en internationale geschillen
Bart-Adriaan legt zich toe op het bijstaan van bedrijven (en hun bestuurders) in complexe (potentieel) litigieuze nationale en internationale geschillen. Hierbij staat hij geregeld cliënten bij in high-profile mediagevoelige procedures. Zijn expertise strekt zich met name uit over geschillen binnen een vennootschap (o.a. aandeelhoudersgeschillen) en binnen samenwerkingsverbanden, bestuurdersaansprakelijkheid, overnamegeschillen en conflicten met betrekking tot insolventie/herstructurering (bet-the-company-geschillen). Bart-Adriaan staat regelmatig voor de Ondernemingskamer en arbitragecolleges. Hij doceert en publiceert geregeld op gebied van corporate litigation, bestuurdersaansprakelijkheid en boardroom counselling in dat kader. 

Strategische groei

"Ik ben erg blij met deze nieuwe stap en het is mooi om onderdeel te zijn van de internationale en nationale groei van CMS. In deze tijden met groter wordende belangentegenstellingen is het mijns inziens goed om zowel nationaal als internationaal goed aangetakt te zijn, zeker op het gebied van corporate geschilbeslechting. Ik kijk uit naar de samenwerking met het team binnen CMS en daarbuiten."
Bart-Adriaan de Ruijter

Willem Hoorneman, managing partner bij CMS in Nederland: "We zijn enorm verheugd een rising star als Bart-Adriaan te mogen verwelkomen. Zijn komst maakt deel uit van de verwezenlijking van onze groeiambitie op gebied van corporate litigation. Hiermee zetten wij een verdere stap om – in lijn met onze strategische koers – onze Corporate Litigation-praktijk binnen en buiten Nederland naar een nog hoger niveau te brengen."

Gerelateerde artikelen