Banking Circle stapt in Biller

Biller, een start-up voor zakelijke betalingen, wordt overgenomen door het Luxemburgse fintech-platform Banking Circle. 

Het Amsterdamse fintech-bedrijf denkt zo zijn Europese uitrol te kunnen versnellen. Een snelle uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken staat voor de eerste helft van dit jaar op het programma. 

De Banking Circle Group biedt Biller direct toegang tot technologische infrastructuur, financiële middelen en de benodigde licenties. De Luxemburgers verwerven een meerderheidsbelang. Dankzij de samenwerking met Banking Circle beschikt Biller over een banklicentie, essentieel om in Europa actief te worden. 

Biller stelt zakelijke online-kopers in staat direct ‘op factuur’ te betalen. Momenteel is dit vaak alleen mogelijk na een grondige kredietcheck, een proces dat dagen in beslag kan nemen. Biller heeft een op artificiële intelligentie (ai) gebaseerde betaalmethode ontwikkeld. De software werkt met een api-integratie in de checkout. Biller voert realtime-krediet- en fraude-checks uit, terwijl het debiteurenbeheer volledig is geautomatiseerd. Dit vermindert de operationele lasten en risico’s voor de zakelijke verkoper. Voordelen voor de koper zijn meer snelheid, flexibele betaalvoorwaarden en gemak.
 

Gerelateerde artikelen