Ballast Nedam praat met buitenlandse partijen over overname

Ballast Nedam praat met een aantal buitenlandse partijen over een fusie dan wel overname van het bouwbedrijf. Dat maakte de onderneming uit Nieuwegein dinsdag bekend.
Een van de partijen meldde zich eind vorig jaar al bij het beursgenoteerde Ballast Nedam. Het is hetzelfde bedrijf waarmee een gedeeltelijke overname van de infrastructuurtak van Ballast Nedam besproken werd. De bouwer benadrukte dat de uitkomst van de gesprekken onzeker is.
Ballast Nedam, dat al geruime tijd in zwaar weer verkeert, kondigde eind april een aantal maatregelen aan om het bedrijf weer op de rails te krijgen. Dinsdag stelde het bedrijf dat die plannen zorgden voor een grillig koersverloop van het eigen aandeel, dat maandag sloot op 1,19 euro.
Bestuursvoorzitter Erik van der Noordaa zei dat Ballast Nedam jarenlang te veel hooi op zijn vork heeft genomen en dat het bedrijf voortaan kiest voor stabiliteit en winstgevendheid. Het bedrijf leed vorig jaar een verlies van 103 miljoen euro, vooral door forse verliezen op complexe werkzaamheden aan snelwegen. Alleen al op het traject A15 Maasvlakte-Vaanplein is sprak van bijna 320 miljoen euro aan kostenoverschrijdingen, waarvan 40 procent voor rekening van Ballast Nedam.
Het bedrijf verkoopt een groot deel van zijn belang in de A15-klus aan zijn partners. Over de gevolgen van de noodzakelijke inkrimping van de infra-tak voor het personeel kon Ballast Nedam eind april nog niets zeggen. Ook dinsdag bleven die details uit.
 
Vlak na het nieuws dat het bedrijf in overnamegesprekken zit, veerde de koers op met 13%.
Gerelateerde artikelen