Bakkersland en Borgesius bundelen hun krachten

Bakkerijorganisaties Bakkersland en Borgesius bundelen hun krachten. De familie Borgesius neemt daarbij alle aandelen Bakkersland over van investeerder Parcom Capital. De bakkerijen gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. Financiƫle details over de transactie werden niet bekendgemaakt.

De nieuwe entiteit heeft door heel Nederland twintig bakkerijen, die werk bieden aan meer dan tweeduizend mensen. Zowel de familie Borgesius als het management van Bakkersland ondersteunt de transactie.

Topman Chris Deen van Bakkersland spreekt van een “mooie stap voor iedereen", waarbij onder meer kennis, technologie en producten over en weer worden gedeeld. Collega Jan Borgesius van de gelijknamige bakkerij benadrukt de visie van de bedrijven op de lange termijn.

De gecombineerde bakkerijorganisatie levert onder meer brood aan grote Nederlandse supermarktketens. Ook enkele Europese winkelbedrijven worden door de combinatie bediend. De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouders en het advies van de ondernemingsraad. De fusie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

Marktleider Bakkersland heeft de afgelopen jaren een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten waaronder de winkels van Multivlaai. Het bedrijf is in 1999 ontstaan na een fusie van tien familiebedrijven. De geschiedenis van Borgesius gaat 125 jaar terug. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van deegstukken die in winkels worden afgebakken.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen