Bain Capital neemt House of HR over in miljardendeal

De Vlaamse uitzender kocht tal van bedrijven en wil dat blijven doen

Bain Capital heeft een belang van 55 procent genomen in House of HR, een Vlaamse uitzendreus. Bain zou 2,5 tot drie miljard euro betaald hebben voor de groep. Het management van House of HR, de Franse investeerder Naxicap en stichter Conny Vandendriessche houden het resterende eigen vermogen in handen.

Drie jaar geleden stond House of HR ook al op het punt om verkocht te worden. Participatiefondsen mochten een bod uitbrengen. Volgens insiders was de deal goed voor 1,5 tot twee miljard euro. Maar de overname werd toen afgeblazen. Dit keer is het wel raak en volgens media tegen een veel hogere prijs dan drie jaar geleden.

House of HR was uitgegroeid tot een Europese groep met meer dan 4.300 medewerkers, een omzet van 2,2 miljard euro in 2021 en kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland en vestigingen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje. De groep stelt elke maand meer dan 57.000 mensen tewerk.

De uitzender was tot voor kort zelf op overnamepad. Begin dit jaar nam het de Nederlandse uitzender TMI over en vorig jaar werd de Nederlandse sectorgenoot Cohedron gekocht. Ook in andere landen nam House of HR het ene na het andere bedrijf over. 
 
Volgens Rika Coppens, CEO van House of HR, is de deal met Bain bedoeld om de groei voort te kunnen zetten.  "Wij willen ons groeipad voortzetten. Dat is gebaseerd op een sterke organische groei en op gespecialiseerde M&A in bestaande markten, de DACH-regio en Scandinavië."
 

Gerelateerde artikelen