Azerion haalt 200 miljoen euro op voor expansie

De tweede financiering in twee jaar maakt voor Azerion de weg vrij om een grote platform speler te worden.

Azerion, opgericht in 2015 door twee Nederlandse ondernemers, heeft een snelle expansie doorgemaakt dankzij organische groei en strategische overnames. Azerion heeft meer dan 900 medewerkers in dienst verdeeld over 19 vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk, Nederland.

Met een nieuw financieringspakket, dat de groei van het bedrijf moet versnellen, heeft Azerion veel interesse gewekt van investeerders. Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om meerdere overnames te financieren, nieuwe games toe te voegen en voor het creëren van nieuwe omzetkansen. De overnames helpen Azerion in zijn missie om consumenten een groot scala aan entertainment-content te bieden, terwijl content providers in staat worden gesteld op een veilige en betrouwbare manier met hun gebruikers in contact te komen.

Deze nieuwe uitgifte zal een obligatie van 100 miljoen euro van vorig jaar herfinancieren, die is uitgegeven op de beurs van Frankfurt. De obligatie van vorig jaar kreeg al veel belangstelling van beleggers en het bedrijf ziet een vergelijkbare reactie op deze nieuwe uitgifte. "Online entertainment is centraal komen te staan in het leven van mensen", zegt Atilla Aytekin, mede-CEO van Azerion. “Het heeft een enorm zakelijk potentieel. Onze visie is om digitale entertainment beter, veiliger en betrouwbaarder te maken. Op die manier kan iedereen genieten van een veilige en zorgeloze digitale omgeving en kunnen advertentie- en uitgeversactiviteiten floreren.”

Sinds de oprichting in 2015 heeft Azerion hard gewerkt om een digitaal entertainmentplatform te creëren waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten. Dit is mogelijk gemaakt door een actieve overnamestrategie als gevolg waarvan 38 bedrijven in de digitale en entertainmentsector aan de Azerion familie zijn toegevoegd. Azerion voegt deze overnames toe aan de bestaande activiteiten in een coherent platform. In dit digitale ecosysteem groeien deze activiteiten organisch en werken de bedrijven naadloos met elkaar samen.

"De gaming activiteiten vertegenwoordigen een totale jaaromvang van 175 miljard dollar," licht Atilla Aytekin toe. "We zijn goed op weg om het grootste platform van Europa te worden dankzij onze visie om deze markt te bedienen. Ons doel is om een veilig, verbonden en intelligent ecosysteem te creëren (met behulp van onze technologie) dat de groei van Europese bedrijven zal bevorderen, die verbonden zijn met onze organisatie.”

De nieuwe obligaties worden naar verwachting genoteerd aan de Nasdaq-beurs in Stockholm.

Gerelateerde artikelen