Axel Johnson neemt REMA Holland over

REMA Holland, een aanbieder van hijs- en hefgereedschap, komt in Zweedse handen. Het Nederlandse bedrijf wordt voor een onbekend bedrag overgenomen door het Zweedse conglomeraat Axel Johnson. AKD begeleidde Axel Johnson bij deze deal als juridisch adviseur.

REMA Holland is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1987. Naast hijs- en hefgereedschap biedt de in Maastricht gevestigde onderneming ook interne transport- en veiligheidsapparatuur aan. REMA levert zijn producten in 27 landen wereldwijd.  

De wortels van het Zweedse Axel Johnson gaan terug tot 1873. Dit conglomeraat houdt zich bezig met de overname en ontwikkeling van bedrijven in strategische nichemarkten en focust hierbij vooral op technische componenten en industriële procesoplossingen. Met de overname van REMA wil Axel Johnson zijn aandeel in de Nederlandse markt vergroten en doorgroeien binnen het segment mechanische aandrijftechniek.

Voor de aankoop van alle REMA Holland-aandelen liet Axel Johnson zich begeleiden door AKD: het team bestond uit onder anderen Lennart Crain (lead), Nick Hessing, Ivo Vreman, Annette Zwart, Daphne van Zeist, Cathelijn Frederiks, Carmen Hermes en Mirte van Veen. 

REMA Holland heeft M&A advies gekregen van Oaklins onder leiding van Fokko Poldervaart. Zijn team bestond uit Tom Snijckers en Sander van ’t Spijker . Juridisch advies kreeg het bedrijf van Herman Kaemingk (lead), Lisanne Bakker en Narda Kooij van Loyens & Loeff.

Gerelateerde artikelen