AVerest Capital stapt in 706 Seating Group

Het gespecialiseerde stoelenbedrijf 706 Seating Group heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder AVerest Capital. Die wil het bedrijf verder uitbouwen en internationaliseren.

706 Seating Group wil het dealernetwerk uitbreiden de online positionering ervan verstevigen en nieuwe markten aanboren. Door de overname kan 706 Seating Group deze strategie versneld uitvoeren. De groei wordt zowel autonoom als door een buy & build-strategie gerealiseerd.

De transactie is tot stand gekomen door bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames. Petra Borkent van Marktlink Fusies & Overnames begeleidde de eigenaren van 706 Seating Group in hun zoektocht naar partij die het aandelenpakket wilde overnemen en het bedrijf wilde begeleiden naar groei. Details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

706 Seating Group heeft zich in vijftien jaar ontwikkeld tot een internationale specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en distribueren van (bureau)stoelen voor de woon- en werkomgeving en de hospitality-markt.  Sinds kort is het bedrijf ook actief in de markt voor refurbished stoelen. 

706 Seating Group is in 2006 opgericht door Bob en Esther Herber. Samen met een team van agenten en 48 medewerkers hebben ze het bedrijf uit laten groeien tot een internationale specialist met een uitgebreid portfolio en sterk dealernetwerk. 

Gerelateerde artikelen