Avedon Capital Partners verkoopt Euretco

Avedon Capital Partners en het management hebben 75% van de aandelen in Euretco Holding verkocht aan branchegenoot EK/servicegroup uit Duitsland. De overige 25% van de aandelen blijven in handen van Stichting Administratiekantoor Intres. Door deze overname ontstaat een nieuw en marktleidend retailserviceplatform op Europees niveau.

Euretco, bekend van de winkels Intersport en Libris, is actief in de branches mode, wonen, sport, media en doe-het-zelf. Door het samengaan met EK/servicegroup ontstaat de mogelijkheid tot toetreding in hun branches waaronder speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en woonaccessoires.

De activiteiten binnen de modebranche, waarin beide bedrijven opereren, zal ook leiden tot een intensievere samenwerking. De nieuwe organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.100 aangesloten zelfstandig retailers, met een inkoopomzet van een 2,2 miljard euro en een consumentenomzet (indicatief) van 6,3 miljard euro. 

 Deze nieuwe combinatie zal op termijn, zoals EK/servicegroup deze nu heeft, een coöperatieve structuur vedon Capital Partners is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die groeikapitaal verstrekt aan middelgrote ondernemingen in de Benelux en Duitsland met kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

 – Euretco is de grootste retailservice-organisatie in Nederland, die samenwerkt met zo’n 2.000 ondernemers en franchisenemers. In totaal exploiteren zij bijna 2.900 winkels in de branches wonen, mode, sport, doe-het-zelf en media. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt 2,3 miljard euro.

– EK/servicegroup is een van de grootste retailservice-organisaties in Europa met 2.100 leden, die zo’n 3.000 winkels vertegenwoordigen. De gezamenlijke consumentenomzet bedraagt 4 miljard euro. 

Gerelateerde artikelen