Private-equityhuis slijt autoverhuurbedrijf aan Europcar

Europcar heeft autoverhuurbedrijf Goldcar in zijn volledigheid overgenomen van private-equityhuis Investindustrial. Dat meldde Het Franse bedrijf maandag zonder financiƫle details te vermelden.

"Na de overname van Buchbinder in mei is de overname van Goldcar opnieuw een belangrijke strategische stap voor de Europcar, omdat het ons in staat stelt een belangrijke speler te worden in het Europese low-cost-segment", licht topvrouw Caroline Parot toe. Verkopende partij Investindustrial, dat sinds december 2014 in Goldcar participeerde, investeert met name in MKB-bedrijven in Zuid-Europa. 

Goldcar zit gevestigd in Alicante en heeft een vloot van ongeveer 32.000 voertuigen. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in het lage-kostensegment en heeft sterke posities in Zuid-Europese landen Spanje, Italië en Portugal.

Tussen 2008 en 2016 kende Goldcar een omzetgroei van 17 procent op jaarbasis. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een bedrijfsresultaat (ebitda) van ongeveer 48 miljoen euro op een omzet van circa 240 miljoen euro.

Snappcar
Eerder deze maand investeerde Europcar in Snapp, een startup uit Utrecht. In ruil voor 10 miljoen euro ontving het Franse bedrijf een minderheidsbelang van 20 procent in Snappcar.

Bron: ABM Financial News/MenA

Gerelateerde artikelen