Atabix op overnamepad na kapitaalinjectie 

Delta Equity Partners wil IT-bedrijf koploper in digitalisering maken.

Delta Equity Partners heeft een onbekend bedrag gepompt in Atabix, een specialist in de digitalisering van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. Met de kapitaalinjectie gaat Atabix op overnamepad gaan. Binnenkort zal de eerste deal tot stand komen, zo kondigt het in 2007 opgerichte IT-bedrijf aan. Met meerdere partijen is het bedrijf in gesprek.

De bedoeling is dat Atabix uitgroeit tot een toonaangevende speler in de markt voor eGovernment solutions. De markt hiervoor is gunstig, want er is  een groeiende vraag naar producten om kritieke processen en de interactie met burgers efficiënt, transparant en veilig te regelen. 

Deze vraag wordt versterkt door nieuwe wetgeving zoals de Wet Modernisering Bestuurlijk Verkeer (WMBV), de Wet Open Overheid (WOO), en de invoering van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Het gevolg van zulke wetgeving is dat overheden de komende jaren nog meer moeten investeren in digitale transformatie. Dienstverleners op dit gebied worstelen met achterstanden ten opzichte van actuele digitale standaarden.

Gerelateerde artikelen