Atabix koopt Oberon

Kennis van digitale platformen in huis gehaald met overname.

Oberon heeft zich aangesloten bij Atabix, een bedrijf dat zich richt op het digitaliseren van kritische processen bij overheden en grootzakelijke bedrijven. In augustus 2022 heeft DELTA Equity Partners een meerderheidsbelang verworven in Atabix om samen met de oprichters de groei te versnellen. Het doel is de onderneming middels een actieve buy & build strategie verder uit te bouwen tot een toonaangevende speler voor de digitalisering van de overheid. 

Oberon is opgericht in 1993. Het bedrijf heeft naam gemaakt door het ontwikkelen van digitale platformen die van strategisch belang zijn voor haar klanten. Oberon is in staat snel en effectief cruciale processen van klanten op een gebruiksvriendelijke manier te digitaliseren. Met deze overname haalt Atabix Group belangrijke kennis binnen op het gebied van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van digitale platformen, waar momenteel veel aandacht voor is binnen de overheid. 

Recente nieuwe richtlijnen en wetten, zoals de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer en het programma Digital Decade, versnellen de digitale transformatie bij de overheid. In alle aanbestedingen ligt steeds meer nadruk op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Veel digitale toepassingen van de overheid voldoen nog niet aan alle aspecten van de WCAG 2.1 richtlijn. 

In december 2022 nam Atabix al Kodision over. 
 

Gerelateerde artikelen