ASR opent fonds van 400 miljoen voor hernieuwbare energie

Het fonds voor windparken, zonneparken en batterijen wil naar 800 miljoen.

ASR Real Estate heeft begin juli een fonds van 400 miljoen euro gelanceerd voor hernieuwbare energie. Het ASR Dutch Green Energy Fund I investeert met name in zonne- en windparken in Nederland. Ook bestaat de mogelijkheid om te investeren in energieopslag in batterijen. ASR heeft de ambitie om het fonds door te laten groeien tot een omvang van 800 miljoen euro.

Dit heeft ASR bekendgemaakt. Het ASR Dutch Green Energy Fund I is het zesde sectorfonds van ASR Real Estate en het eerste sectorfonds voor infrastructuur. Ook bij dit fonds treedt ASR Levensverzekering op als anchor investor. Het ASR Dutch Green Energy Fund I heeft een looptijd van twintig jaar. Het fonds is opengesteld voor professionele beleggers. Via het nieuwe fonds kunnen professionele beleggers een impuls geven aan de energietransitie in Nederland.

Op dit moment bestaat de portefeuille van het ASR Dutch Green Energy Fund I uit vier Nederlandse windparken met in totaal 48 windmolens en een zonnepark met 60.000 zonnepanelen. Het hernieuwbare energiefonds levert op dit moment jaarlijks 583 GWh aan energie, waarmee ruim 200.000 huishoudens van stroom voorzien kunnen worden.

Lees ook: Van 1,3 biljoen tot megatrends: De opkomst van infrastructuurinvesteringen in de 21e eeuw

Gerelateerde artikelen