ASR loert op kleine en middelgrote verzekeraars

Nog ruimte genoeg voor additionele groei bij schadeherstelverzekeringen.

Overnames van kleine en middelgrote verzekeraars staan nadrukkelijk op de groeiagenda van ASR. De verzekeraar denkt vooral groei te behalen in de schadeverzekeringstak, jaarlijks drie tot vijf procent. Onderdeel van die groei kunnen nieuwe overnames zijn, omdat die markt volgens topman Jos Baeten nog niet verzadigd is.

De groeistrategie van ASR werd donderdag gepresenteerd op zijn beleggersdag. “In Nederland, denken wij, is nog steeds ruimte voor additionele groei”, aldus de topman. Over overnamekandidaten kan hij echter niets zeggen, gezien de beursnotering van ASR in Amsterdam. “In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat we kijken naar mogelijkheden.”

ASR is nog druk bezig om de overname van Aegon Nederland af te ronden. De integratie van de onderdelen van die branchegenoot is nog in volle gang. Veel onderdelen van Aegon zullen aan het einde van dit jaar zijn ondergebracht bij ASR, zoals de schadetak. Andere onderdelen kosten nog wat meer tijd om volledig bij ASR onder te brengen, stelt Baeten.

Gerelateerde artikelen