ASN Vermogensbeheer wordt Fair Capital Partners

Volksbank-onderdeel ASN Vermogensbeheer is overgenomen door het huidige management en het Zwitserse Quadia. Het bedrijf gaat zelfstandig verder onder de naam Fair Capital Partners.

Bij de deal is advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek betrokken als adviseur van de Volksbank en Orange Clover als adviseur van koper Fair Capital Partners. Het team van De Brauw staat onder leiding van Anja Mutsaers. Mark Loefs was lead namens Orange Clover.

"Deze stap sluit aan bij de keuze van ASN Bank om zich te richten op de ontwikkeling van de dienstverlening aan bijna 670.000 klanten via internet, telefoon en het mobiele kanaal. Daarnaast stelt het Fair Capital Partners in staat om verdere groei en uitbreiding van dienstverlening te realiseren", aldus ASN vrijdag in een persbericht.

Fair Capital Partners blijft nauw samenwerken met ASN Bank en blijft het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank gebruiken als uitgangspunt voor haar vermogensbeheer.

De twee directeuren van Fair Capital Partners, Jan Willem Nieuwenhuys en Alexander Crommelin, waren in 1990 oprichters van de eerste duurzame vermogensbeheerder van Nederland: NBC Vermogensbeheer. ASN Bank nam in 2010 nam een meerderheidsbelang in NBC waarna in 2011 de vennootschap veranderde haar naam in ASN Vermogensbeheer. Ook gingen ze de duurzame beleggingscriteria van ASN Bank op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en bestuur hanteren.

Quadia

Het Zwitserse Quadia is gespecialiseerd in zogeheten 'impact investing': rechtstreekse investeringen in bedrijven die met hun producten en dienstverlening oplossingen voor de sociale en ecologische uitdagingen van onze tijd aanbieden. Vooral in de sectoren smart energy, duurzaam voedsel en duurzame consumptie en productie. Quadia heeft voor in totaal circa 170 miljoen dollar geïnvesteerd. De verkoop van ASN Vermogensbeheer heeft geen materiële impact op de resultaten van de Volksbank.

 

Gerelateerde artikelen