Asker Healthcare Group neemt GeniMedical over

Het Zweedse Asker Healthcare Group heeft 100 procent van GeniMedical B.V overgenomen van de oprichters.

Asker Healthcare Group bouwt en verwerft toonaangevende bedrijven die een positief verschil maken in het Europese zorgecosysteem door veilige en hoogwaardige medische benodigdheden, apparaten en apparatuur te leveren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden.

Het in Houten gevestigde GeniMedical ontwikkelt en verkoopt orthopedische oplossingen zoals spalken, beugels en gipsproducten in Nederland, België, Oostenrijk en Denemarken.

“We zijn blij om GeniMedical en zijn professionele team te verwelkomen in onze groep”, zegt Johan Falk, CEO van Asker Healthcare Group. “Hun innovatieve orthopedische oplossingen zullen ons aanbod aan zorgverleners in Europa verbreden met een nieuwe niche van hoogwaardige producten. Asker heeft een bereik in veertien markten en ons doel is om GeniMedical te ondersteunen bij hun verdere groei.”

Asker Healthcare Group werd bij de deal bijgestaan door AKD. Het AKD-team bestond uit Nick van Dijk en Daan ter Wee. Andere adviseurs waren het interne M&A departement van Asker Healthcare Group en deBreij. GeniMedical werd bijgestaan door Rembrandt Mergers & Acquisitions en Wijn & Stael Advocaten.

Asker Healthcare Group nam in februari 2023 ook Dispo Medical over

 

Gerelateerde artikelen