Arval BNP Paribas voltooit overname van TBLG

Arval neemt 100 procent van de aandelen over van aandeelhouders Koninklijke Terberg Groep en AutoBinck Groep.

Arval, onderdeel van BNP Paribas Groep, kondigt vandaag de afronding aan van de eerder aangekondigde overname van Terberg Business Lease Group B.V. (TBLG) in Nederland en België, door zijn Nederlandse dochteronderneming Arval B.V. (Arval).

De overname zorgt voor verdere verbreding van het zakelijke aanbod en maakt Arval, met ongeveer 500 medewerkers en meer dan 100.000 leasevoertuigen, een van de grootste mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt. Als de wettelijke goedkeuringsprocessen succesvol zijn afgerond, zijn Andrea Falcone en Rogier van Ewijk, de huidige CEO van TBLG, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Arval Nederland.

Andrea Falcone, beoogd General Manager van Arval Nederland: “Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal voor Arval BNP Paribas. Met deze overname diversificeren we ons productaanbod en verwerven we een leidende positie op de private leasemarkt in België en Nederland. Diversificatie en de versteviging van onze digitale capaciteit versnellen onze ambitie om een mobiliteitspartner te worden die klanten de optimale mix van mobiliteitsoplossingen biedt.”

Rogier van Ewijk, beoogd General Manager van Arval Nederland: “De expertise en dienstverlening in beide organisaties vullen elkaar perfect aan. Dit ontsluit nieuwe kansen voor klanten en medewerkers. De digitale retailstrategie van Arval BNP Paribas krijgt een sterke impuls door de toevoeging van het JustLease-label en het bijbehorende marktleidende e-commerce platform. Door het combineren van het innovatievermogen van onze teams bieden we de markt nieuwe duurzame alternatieven voor autoverhuur, private lease, deelauto’s en mobiliteitsbudgetten. Ik kijk ernaar uit om samen met Andrea de uitrol van de Arval Beyond-strategie te begeleiden en de CO2-voetafdruk van mobiliteit in Nederland te verkleinen.”

Gerelateerde artikelen