Arthur de Bok volgt Just Spee op als CEO van Stage Entertainment

Na twee jaar reorganiseren krijgt musicalproducent Stage Entertainment een nieuwe CEO. Just Spee neemt per 1 mei plaats in de raad van commissarissen en Arthur de Bok neemt de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich. 

De overdracht van de leiding sluit goed aan op de fase waarin Stage zich bevindt. Na twee jaar optimaliseren en professionaliseren draait het bedrijf goede resultaten en is de voorspelbaarheid aanzienlijk vergroot. Voor de ervaren turn around manager Spee zit de klus erop en is het bedrijf klaar voor verdere groei onder de nieuwe CEO. 

De keuze was niet geheel vrijwillig. De gezondheid van Spee speelde een rol. “Ik heb een hartaanval gehad en kreeg het advies om het rustiger aan te doen. Als voorzitter van de raad van commissarissen blijf ik betrokken, maar ben ik niet verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk”, aldus Spee.

Ervaring met private equity
Arthur de Bok werkte eerder als CEO van Mediq. Een Utrechtse leverancier van medische hulpmiddelen. Mediq was, net als Stage, eigendom van een private-equitybedrijf. Advent International kocht Mediq in 2013 en heeft het bedrijf sinds 2016 in de verkoop staan. Voor Mediq werkte De Bok bij bandenfabrikant Goodyear en de fabrikant van consumentenproducten Procter & Gamble, waar overigens Just Spee ook zijn carrière begon.

Lees ook:
Producent The Lion King maakt zich klaar voor consolidatieslag musicalmarkt

In M&A Magazine Q2 2017 verschijnt een uitgebreid interview met CEO Just Spee en op 7 juni spreken Spee en Ivo Lurvink van CVC op het Private Equity Summit.

 

 

Gerelateerde artikelen