Argos Wityu benoemt nieuw managementteam IJssel Technologie

Bas Ambachtsheer en Chris van Overbeeke aan de slag bij portfoliobedrijf van Argos Wityu.

Volgend op de eind vorig jaar afgeronde overname van IJssel Technologie, een Nederlandse industriële onderhoudsspecialist, heeft Argos Wityu Bas Ambachtsheer benoemd tot CEO en Chris van Overbeeke tot CFO. Argos Wityu wil de solide marktpositie van het bedrijf versterken door middel van het versneld opvoeren van commerciële inspanningen, het stimuleren van innovatie, het bijdragen aan de energietransitie en het uitrollen van een duidelijke overnamestrategie.

Bas Ambachtsheer was hiervoor CTO van Colliers, de aan de Nasdaq genoteerde dienstverlener op het gebeid van vastgoedbeleggingen. Daar was hij verantwoordelijk voor de verdere digitalisering van de bedrijfsactiviteiten, met de nadruk op het vastgoedbeheer van smart buildings. Als technicus met een sterk commercieel profiel brengt Bas met zijn toetreding tot IJssel Technologie twintig jaar ervaring met zich mee. 

Chris van Overbeeke is een ervaren CFO, die deze functie tot voor kort nog vervulde binnen Cohedron, gedurende de periode dat Argos Wityu (2017-2021) en vervolgens House of HR (2021-2022) de aandeelhouders waren van deze Nederlandse dienstverlener. De afgelopen 30 jaar werkte Chris, na 15 jaar in dienst te zijn geweest bij EY, als zelfstandig adviseur en (interim) CFO binnen uiteenlopende sectoren. Zo was hij onder meer CFO van TIE Kinetix, een aan Euronext genoteerd IT-bedrijf, en ID&T, ‘s werelds grootste entertainmentbedrijf op het gebied van dance-evenementen.

Richard Reis, Partner bij Argos Wityu, zegt: “We zijn zeer verheugd dat het transitieplan voor het management heeft geresulteerd in de benoeming van Bas Ambachtsheer en Chris van Overbeeke. De ervaring van Bas en zijn diepgaande inzicht in de bedrijfsvoering van IJssel zullen hem goed van pas komen om de groei van deze marktleider in een steeds groter wordende sector verder te voort te zetten. Met Chris daar nog bij, zijn we ervan overtuigd dat we het juiste nieuwe managementteam hebben gevonden om de nieuwe strategie te implementeren.”
 

Gerelateerde artikelen