Argos neemt meerderheidsbelang in onderhoudsspecialist IJssel Technologie

Dit heeft het Europese investeringsfonds woensdag aangegeven.

Argos Wityu heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van IJssel Technologie om een meerderheidsbelang in de Nederlandse industriële onderhoudsspecialist te nemen.  Wadinko blijft naast Argos Wityu minderheidsaandeelhouder.

Beide partijen hebben het gemeenschappelijk doel om de marktpositie van IJssel Technologie te versterken door middel van het versneld opvoeren van commerciële inspanningen, het stimuleren van innovatie, bijdragen aan de energietransitie en het uitrollen van een duidelijke overnamestrategie.

Argos Wityu, een onafhankelijk Europees investeringsfonds, heeft een overeenkomst bereikt met de aandeelhouders van IJssel Technologie om een meerderheidsbelang in de onderneming te verwerven. Deze overname betekent de vijfde investering van Argos Wityu vanuit haar MidMarket fund VIII. 

IJssel Technologie werd opgericht in 1992 met de verzelfstandiging van een team van technisch specialisten van Scania in Zwolle. Het bedrijf is actief in (voorspellend) onderhoud en optimalisaties voor industriële productie- en procesindustrieën. Met ruim 400 trouwe medewerkers bedient IJssel klanten die actief zijn in basismaterialen, chemie, levensmiddelen en transport. Het bedrijf staat bekend als een gespecialiseerde onderhoudsdienstverlener met een hoge mate van technische kennis waar de klant centraal staat. Het merk IJssel staat in hoog aanzien in de Nederlandse industriële onderhoudsmarkt. In 2021 bedroeg de omzet €59m.

Het bedrijf wordt sinds 2004 gesteund door de huidige aandeelhouders, die enthousiast zijn over deze volgende stap voor het bedrijf en zijn werknemers. Argos Wityu is gekozen als partner vanwege de kennis van de sector, ervaring in groei en operational excellence, en trackrecord in succesvolle (internationale) overnamestrategieën. Wadinko, een investeerder die gericht is op werkgelegenheid in de regio Overijssel, blijft minderheidsaandeelhouder naast Argos Wityu.

IJssel blijft hoogkwalitatieve diensten blijven leveren en zijn klanten op de beste manier ondersteunen. De transactie is onderhevig aan voorwaarden en goedkeuring van onder meer de ondernemingsraad en de Nederlandse mededingingsautoriteiten. 

Richard Reis, Partner bij Argos Wityu zegt: “Argos Wityu is er trots op door de oorspronkelijke aandeelhouders van IJssel te zijn verkozen om samen te werken aan het voortgaande succes van dit Nederlandse bedrijf. Wij zullen ervoor zorgdragen dat het DNA van de groep behouden blijft, terwijl de identiteit als marktleider verder wordt ontwikkeld en de groei van het bedrijf wordt gestructureerd.” 

Han Leemhuis, Investment Manager bij Wadinko voegt toe: “Wij kijken ernaar uit om als aandeelhouder naast Argos Wityu alle mogelijkheden uit het businessplan uit te rollen.” 

Gerelateerde artikelen