Ardian introduceert PE-investeringsplatform voor halfgeleiderindustrie

Het platform zal investeren in de gehele halfgeleiderwaardeketen met een focus op Europa.

Ardian, een grote Europese private equity-investeerder, kondigt de lancering van Ardian Semiconductor aan. Dit innovatieve platform zal investeren in de gehele halfgeleiderwaardeketen met een focus op Europa en bedrijven in staat stellen uit te groeien tot wereldwijde leiders in hun markten.

Deze toevoeging is in lijn met de strategie van Ardian, om naast de kernactiviteiten te investeren in aantrekkelijke, snelgroeiende sectoren. Halfgeleidercomponenten spelen een cruciale rol in de digitale transformatie en groene transitie van belangrijke sectoren in de wereldeconomie. Na enkele decennia van gestage groei, denken sectoranalisten dat de halfgeleiderindustrie zal blijven groeien en tegen 2030 een waarde van 1.000 miljard dollar zal bereiken. Dit wordt ondersteund door megatrends, zoals kunstmatige intelligentie (AI), cloud computing, elektrificatie en automatisering van mobiliteit en industrie.

Europa is het komende decennium een van de meest aantrekkelijke regio’s om in te investeren. Europese bedrijven in de waardeketen lopen voorop in halfgeleiders voor de mobiliteits- en industriële eindmarkten die een snelle technologische transformatie doormaken en naar verwachting het snelst zullen groeien. Europa loopt ook voorop op het gebied van innovatie-ecosystemen, IP, gespecialiseerde apparatuur en materiaalbedrijven, die belangrijke megatrends, zoals AI, ondersteunen. Bovendien profiteert Europa van aantrekkelijke stimuleringsmaatregelen van de overheid. Denk hierbij aan de European Chips Act ter waarde van 43 miljard euro.

Ardian Semiconductor heeft als doel de voorkeurspartner van de Europese halfgeleiderwaardeketen te worden, niet alleen door innovatieve en flexibele kapitaaloplossingen te bieden, maar ook door strategische en operationele ondersteuning aan bedrijven die de potentie hebben om eerdergenoemde megatrends mogelijk maken met behulp van hun onderscheidende technologieën.

Ardian lanceert het Ardian Semiconductor platform via een strategische samenwerking met Silian Partners, een team van zeer ervaren senior executives uit de halfgeleiderindustrie. Zij brengen unieke relaties in de industrie, strategische visie en operationele focus mee. Ardian en Silian Partners zullen werken als één team, om zo Ardians bewezen en succesvolle private equity-capaciteiten en investeringsprocessen samen te brengen met leiderschap en expertise uit de sector.

Gerelateerde artikelen