Ardent Equity wil prefab-markt veroveren met De PreFabriek

Ardent Equity heeft een belang genomen in De PreFabriek, een innovatief bouwbedrijf.

De PreFabriek, een onderneming gespecialiseerd in op maat gemaakte prefab aanbouwen voor particulieren, heeft de ambitie de sterke groei van de afgelopen jaren door te zetten en op korte termijn landelijke dekking aan te bieden. De onderneming is inmiddels bezig met een nieuwe, geautomatiseerde productielocatie om hiermee de capaciteit te verviervoudigen.

Marktlink heeft de jonge ondernemer Thijs Wesseling (29) bijgestaan bij de verkoop. “Gezien het gefragmenteerde en regionaal gerichte karakter van de prefab (uit)bouwmarkt in Nederland zijn er interessante consolidatiemogelijkheden”, zegt Jelle Rutgers van Marktlink. “Vanwege haar onderscheidend vermogen en schaalbaarheid vormt De PreFabriek de ideale springplank voor verdere investeringen in de markt. Deze mogelijkheden beperken zich niet enkel tot de Nederlandse markt.”

Sinds de oprichting in 2017 is De PreFabriek een toonaangevend en innovatief bouwbedrijf. Het is uitgegroeid tot de grootste leverancier van individueel op maat gemaakte prefab aanbouwen voor particulieren. De prefab bouwoplossingen helpen om snel en voordelig huizen van een vergunningsvrije of vergunningsplichtige aanbouw te voorzien. Het team van de PreFabriek bestaat uit 35 werknemers die circa 200 aanbouwen per jaar realiseren.

De PreFabriek is nu voornamelijk actief in Noord-Holland. Thijs Wesseling van De PreFabriek: “Ardent Equity is een goede match voor ons door de actieve rol die zij nemen in het ondersteunen van organisaties op strategisch en operationeel vlak. Dankzij Ardent Equity creëren we slagkracht en trekken we kennis aan. Zij hebben veel ervaring opgedaan bij het openen van nieuwe fabrieken. Het doel is de omzet te komende jaren te verviervoudigen.”

Quirijn van Engelen van Ardent Equity onderstreept de match: “De investering in De PreFabriek sluit goed aan op de strategie van Ardent Equity om een succesvolle en ambitieuze organisatie actief te ondersteunen in een volgende fase van groei. Er liggen bovendien veel kansen op het vlak van digitalisatie en duurzaamheid in de verdere ontwikkeling en groei van de onderneming. Bovendien zijn we voor de transactie samen al intensief gestart met het uitvoeren van de strategie. Dat alleen al zegt genoeg over de fit en het vertrouwen.”

Gerelateerde artikelen