Arcadis sterk gegroeid door overnames in 2012

Adviesbureau Arcadis is in 2012 sterk gegroeid door overnames. Het bedrijf meldde een omzetgroei van 26%, deels door een grote overname van een het Aziatische consultancyfirma Langdon & Seah in het voorgaande jaar.
Het bedrijf maakte een betere operationele marge van 10%. Arcadis realiseerde een omzet van 2,5 miljard euro, een stijging van 22% ten opzicht van het jaar ervoor. 18% van deze omzet is aangekocht door de acquisities. De organische groei kwam vooral uit Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. De nettowinst kwam uit op 89 miljoen euro, waar dat over 2011 nog 80 miljoen euro was.
In Europa staat de markt nog steeds onder druk, de omzet ging daar in het laatste kwartaal van het jaar achteruit. Het resultaat voor financiële baten en lasten (EBITA) ging met 13% achteruit. Er komt een reorganisatie in het Europese domein, die moet leiden tot een kostenbesparing van 25 miljoen euro. 
De sterkste groei zag Arcadis in Groot-Brittannië, waar in 2011 adviseur EC Harris is overgenomen, Azië en het Midden-Oosten. Daarnaast is Zuid-Amerika een stijger doordat een paar grote opdrachten voor infrastructuur heeft binnengehaald. In de Verenigde Staten, een markt waar niet veel beweging was, kwam weer meer tot leven door de orkaan Sandy in het vierde kwartaal. Hierdoor haalde Arcadis een aantal opdrachten binnen.
 
Gerelateerde artikelen