Arcadis neemt DPS Group over

Arcadis telt 232 miljoen euro neer voor de overname van branchegenoot.

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis neemt DPS Group over. 

Het bedrijf stort zich na een overname van het Ierse consultancybedrijf nadrukkelijker op de chipsector en de medische markt.

Arcadis telt 232 miljoen euro neer voor de overname van DPS Group, dat met 2.850 medewerkers actief is in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf staat klanten vooral met advies over hoogwaardige technologie bij. Arcadis, dat op kostenvoordelen van zo'n acht miljoen euro rekent, verwacht de overname nog dit jaar af te ronden.

Na de recent aangekondigde overname van IBI, is dit opnieuw een omvangrijke overname voor Arcadis. Het is duidelijk een breuk met het verleden voor Arcadis, dat sinds 2014 vooral op autonome basis wilde groeien en alleen kleine overnames deed. Bij de overname van IBI voor 664 miljoen euro, liet Arcadis weten: "Na de implementatie van een wereldwijd bedrijfsmodel en de inrichting van drie Global Business Areas is Arcadis goed gepositioneerd om de sterke organische groei aan te vullen met anorganische groeimogelijkheden." 

In dit nieuwe bedrijfsmodel staat 'digitaal leiderschap' centraal. Van Arcadis zelf, maar ook van klanten. Arcadis heeft de visie om "industrieën digitaal te transformeren", zoals Arcadis-topman Peter Oosterveer dat bij de overname van IBI noemde. 

Nu zegt hij: "De voorgenomen overname van DPS markeert een volgende belangrijke mijlpaal in de uitvoering van Arcadis' 2021-2023 'Maximizing Impact' strategie en onze focus op het schalen van onze business en het leveren van een verbeterd dienstenaanbod aan klanten. Samen met het team van 2.850 getalenteerde consultants, procesingenieurs en programmamanagers van DPS in de VS en Europa kunnen we voortbouwen op het succes van Arcadis in de levering van hightech-diensten. Onze ambitie is om een wereldwijde leider te zijn in de snelgroeiende en veerkrachtige Life Sciences en Semiconductormarkten. De gecombineerde krachten van onze beide organisaties zullen ons in staat stellen de kwaliteit van leven te verbeteren voor de gemeenschappen die we allemaal bedienen, terwijl we ons vermogen versterken om een volledig en naadloos aanbod te leveren aan nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld."

Arcadis heeft rond de 30.000 medewerkers die actief zijn in meer dan 70 landen. De omzet van het bedrijf was vorig jaar 3,4 miljard euro. 
 

Gerelateerde artikelen