Arcadis koopt Canadese IBI Group voor 664 miljoen

Het ingenieursbureau krijgt een flinke voet aan de grond in de VS.

Arcadis wil de Canadese IBI Group overnemen voor omgerekend 664 miljoen euro. Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau denkt zo meer schaalgrootte in Noord-Amerika te kunnen krijgen. Beide bedrijven hebben een deal gesloten over de overname.

Arcadis is vijf keer zo groot als de IBI Group, een ingenieursbureau dat sterk is in ontwerp en technologie. Vorig jaar realiseerde zij 445 miljoen dollar aan omzet, een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Arcadis boekte vorig jaar een omzet van 2,6 miljard euro, een groei van drie procent.

Het bedrijf is actief in zestien landen, vooral in de Verenigde Staten. In Europa is IBI Group overwegend actief in Engeland. Er werken 3500 mensen. Ter vergelijking: Arcadis telt 29.000 medewerkers en is actief in 70 landen.

De overname moet Arcadis helpen om verder uit te groeien tot een wereldwijd concern dat zich sterker richt op technologie. Het aantal softwareontwikkelaars gaat meer dan verdubbelen door de deal. Volgens Arcadis-topman Peter Oosterveer hebben de Canadezen net als Arcadis de visie om "industrieën digitaal te transformeren" en hij denkt dat deze deal kan helpen om op dat gebied verder te groeien.
 

Gerelateerde artikelen