Arbodienstverlener van 300 miljoen gekocht door Parcom

Investeringsmaatschappij Parcom neemt arbodienstverlener Zorg van de Zaak over. De familie Touwen heeft hierover een akkoord bereikt met de Nederlandse investeerder.

Details over de deal zijn niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat Zorg van de Zaak een jaaromzet boekt van ongeveer 300 miljoen euro. Het bedrijf kwam in de etalage nadat de zoon van de familie af wilde van zijn minderheidsaandeel. Oprichter Marius Touwen bood toen ook zijn aandeel te koop aan.

Zorg van de Zaak is groot geworden door overnames in de zorg en telt zestien dochterondernemingen, van afkickcentra tot kraamzorg. In september nam de arbodienstverlener nog het zorgbedrijf Shared Ambition over. Het netwerk van Zorg van de Zaak bereikt via 67.000 werkgevers ruim 1,3 miljoen werkenden. De nieuwe eigenaar wil Zorg van de Zaak verder laten doorgroeien als integrale dienstverlener op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

De beoogde samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring van onder meer de relevante toezichthouders, mededingingsautoriteiten en advisering door medezeggenschapsorganen.

 

Gerelateerde artikelen